Hi! Are you hiring and in need of a social and modern hiring tool? Read more here! x
x

Bounty

Søk ledige stillinger med finnerlønn og ledige jobber med bounty

En Bounty er en dusør som en bedrift kan velge å plassere på en stilling de ønsker ekstra gode kandidater til. På stillinger med Bounty kan du tipse om relevante kandidater i ditt nettverk og om de velger og søker og får jobben, ja da får du dusøren som har blitt utlovet. Det er mange der ute som gjerne ville ha byttet jobb om de fikk vite om en annen jobb som var deres drømmejobb, men fordi de ikke aktivt søker etter ny jobb så får de aldri vite om drømmejobben. Her kan du komme inn som et bindeledd, og de kan du bli godt belønnet for.

Her er noen typiske spørsmål vi får angående Bounty:

Hvem får tipse?
Alle kan tipse om relevante kandidater, men man kan maksimalt tipse om 3 kandidater per stilling med Bounty. Dette har vi gjort for å unngå spamming.

Så hvordan tipser jeg? 
Når du finner en jobb med Bounty (merket med et dollartegn) og du kjenner noen som hadde passet perfekt til den jobben så registrerer du en profil på Jobylon.no (om du ikke har en fra før). Om du har koblet deg opp mot Facebook eller LinkedIn kan du enklere anbefale gjennom å klikke på kandidatene via disse nettverkene. Om personene ikke er i Facebook eller LinkedIn nettverket ditt eller du ikke ønsker å bruke denne koblingen, kan bruke epostadressen deres. Du får også to felt der du kan fylle inn en tekst til kandidaten og en til selskapet du anbefaler kandidaten til. Her kan du begrunne hvorfor nettopp denne kandidaten passer til stillingen. Kandidatene du tipser om får da en epost der de kan huke av om de er interessert i denne stillingen eller ei. Hvis kandidaten samtykker - ja da er det bare å vente å se om nettopp din kandidat blir ansatt i selskapet – da håver du inn Bountyen!

Når betales en Bounty ut? 
Bounty betales ut når kandidaten og selskapet begge har signert en ansettelseskontrakt.

Når må selskapet betale ut bountyen? 
Innen 30 dager etter at kontrakten har blitt signert og kandidaten har blitt ansatt.

Hvordan betales en Bounty ut til tipseren?
Ved fast ansettelse av den anbefalte kandidaten får tipseren en epost der tipseren får fylle ut et skjema med blant annet kontonummer. Deretter betaler Jobylon ut belønningen til tipseren på vegne av bedriften som ansetter. Det er viktig å merke seg at i henhold til norsk lov må en slik Bounty betales ut som et honorar fra bedriften, og dette er skattepliktig for privatpersoner. Jobylon vil være behjelpelig med å ordne dette for deg om du sender oss ditt skattekort del 2 etter at din kandidat har fått jobben.

Får man tipse om seg selv?
Den eneste måten for deg å bli anbefalt er å få en annen person til å tipse om deg.

Hva skjer om flere anbefaler samme person? 
Da får den som tipset om kandidaten først den utlovede dusøren. Dette fordrer at den tipsede kandidaten har svart på innbydelsen om å bli anbefalt innen 2 uker.

Får kandidaten jeg tipset om vite at det er jeg som har anbefalt han/henne?
Kandidaten som har blitt tipset får vite hvem som har anbefalt han/henne, gjennom invitasjonsmailen som blir sendt etter at anbefalingen har blitt registrert i systemet. Etter at kandidaten har bekreftet innbydelsen sendes kontaktinformasjonen samt anbefalingskommentaren fra tipseren til selskapet. Samtidig får tipseren en epost om at kandidaten har akseptert og kan følge utvikligen på ”Mine Sider”.

Bruker Jobylon personopplysningene til kandidatene som registreres gjennom Jobylon?
Jobylon bruker kun kandidatenes personopplysninger i sammenheng med rekrutteringen om kandidaten selv har godkjent dette. Jobylon vil aldri bruke disse opplysningene i andre sammenhenger.

Kort igjen, hva er en Bounty?
En Bounty er en dusør som en bedrift kan velge å plassere på en stilling de ønsker ekstra gode kandidater til. Størrelsen på Bountyen kan selskapet selv bestemme beroende på hvor viktig det er for de å finne den rette kandidaten. Alt du behøver å gjør er å tipse om rett kandidat og om kandidaten søker og får jobben, ja da er Bountyen din. Så bruk nettverket ditt og start tipsingen!